Založ si blog

Pred svadbou nie

„Vy ste obyčajné prasce“ – vykríkla kolegyňa Mariana sekundu predtým, ako sa vymrštila zo stoličky a urazene odkráčala…asi sa šla niekam vyčerveňať. A pritom sme toho až tak veľa nepovedali… tuším čosi o bode G.

Fakt, vždy bola akási precitlivená.  Ja som ju za to obdivoval, v dnešnom presexualizovanom svete je taká čistá duša vzácna.  Mariana verila v čistú lásku, zaľúbené prechádzky rozkvitnutým sadom, držiac sa za ruky so svojím vyvoleným, ktorého najerotickejším činom by bol letmý bozk na rozlúčku. Pravdaže, všetkých to dráždilo.

„Takého nenájdeš“ – krútili hlavou.

„A čo sex, ten ťa nezaujíma? – vyzvedali kolegovia.

„Pred svadbou nie“ – odpovedala a pozrela na nich pohľadom plným pohŕdania.

Fakt bola čudná. Bola to pekná baba, ale vytrvalo odmietala všetkých, u ktorých cítila akýkoľvek náznak zmyselnosti.

 Až raz to prišlo. V jeden pondelok prišla celá rozžiarená, vraj už ho našla. Na inzerát. Jej princ na bielom koni bol síce starší, zato vraj dokonalý gentleman a „čosi úplne iné ako vy“. Stretla sa s ním, skvele si rozumeli a vraj sa jej ani nedotkol. Nedotkol sa jej ešte ani po pol roku a ona to pokladala za dôkaz hlbokého porozumenia, takže keď ju požiadal o ruku, nadšene súhlasila.

 A tak bola svadba preveľká. Obrúčky, svadobné šaty a hostina, aká v dedine nemala páru.

„A čo svadobná noc, Mariana?“

„Och, na to nebol čas, museli sme…“

A tak plynuli dni a týždne, svadobné kvety zvädli a ona už nebola taká nadšená. Naopak, čoraz zamĺknutejšia. Iba Janke sa zverila, tá to neudržala a bolo to na svete. On to…skrátka nepotreboval. Princ bol impotentný.

Mariana má už rok po svadbe, kruhy pod očami a stráni sa nás. Stratila elán aj chuť do života. Je nám jej ľúto. Nuž čo, láska je krásna vec, ale…

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1646448x
Priemerná čítanosť článkov: 2919x

Autor blogu

Archív