Založ si blog

Objatie

Pred časom prebehla v médiách správa o tom, že v istom veľkom meste usporiadali akciu na tému: objím čo najviac ľudí. Podľa výskumov totiž ľudské objatie pôsobí na inú ľudskú bytosť vyslovene pozitívne, nabije dotyčného endorfínmi a kladnými emóciami.

Verím tomu.

Neviem síce, ako by som sa zachoval, keby ma na ulici objala celkom cudzia žena či nebodaj muž, zato objatie od tej, ktorú milujem, mi tie endorfíny rozkmitá poriadne. Až tak, že mám chuť ju objímať čoraz viac…

Tá akcia bola celkom výnimočná.

Nič podobné som nikdy nevidel, naopak.

Z Ameriky k nám dorazili poplašné správy o sexuálnom obťažovaní, ktoré skončili pred súdom.  Výsledkom takýchto správ je to, že slušný muž sa už na ženu radšej ani nepozrie, aby si nemyslela, že mu sexuálne haraší. Aj tu prišlo k tomu, že sa dobrý úmysel zvrhol v niečo celkom opačné a na výstrelky zopár úchylných jedincov doplatí slušná väčšina na jednej i druhej strane. Potom nečudo, že je tu čoraz viac osamelých ľudí.

Pre mužov je to stresujúce dvojnásobne, normálne ženy totiž od nich istú aktivitu očakávajú a ak je dotyčný nesmelý už od prírody, toto mu na sebavedomí určite nepridá. Tak sa z inak normálneho muža stane niečo, čomu ženy hovoria „poleno“, a musia aktivitu preberať samé.

Nič proti tomu.

Ženské zvádzanie je jednou z najkrajších ľudských činností a väčšine mužov to veľmi vyhovuje.

Ako to vyhovuje ženám, to nechám na nich.

Viem len, že objímať na ulici cudzie ženy by som sa asi neodvážil ani v rámci dobročinnej akcie.

Objímať tú, ktorú milujem, však túžim stále.

V našich zemepisných šírkach je to hádam ešte normálne.

Či nie?

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1646268x
Priemerná čítanosť článkov: 2919x

Autor blogu

Archív