Založ si blog

www. Oži. sk

 

Ako reakciu na žartovnú mládežnícku stránku Zomri.sk, hodlám založiť konkurenčnú, dospelácku, taktiež žartovnú. Na rozdiel od Zomri však mienim propagovať veci optimistické, vitálne, životu prospešné. Chcem tiež – okrem humoru – navrhovať aj praktické riešenia na elimináciu morbídnosti, akú stránka Zomri prináša, a prispieť tak k ozdraveniu patogénnych javov, aké táto stránka do našej spoločnosti vniesla. Veď čo môže byť životu prospešnejšie ako vymetenie všetkých negatív, ktoré životu škodia.

Celú stránku chcem rozdeliť do niekoľkých sekcií. Okrem všadeprítomného humoru, ktorý je vraj korením života, mienim vtipne poukazovať na neduhy, ktoré ovládli našu spoločnosť a navrhnúť riešenia na ich odstránenie.  V sekcii o vzdelávaní chcem napríklad poukazovať na sústavne klesajúcu úroveň inteligencie našej mládeže, ktorá sa prejavuje pri každom porovnávaní so zahraničím, a tiež na alarmujúco zužujúci sa rozsah všeobecných znalostí našich adolescentov. A nielen znalostí, ale ak manuálnych zručností a celkového vzťahu k práci. Myslím si, že je najvyšší čas niečo s tým urobiť, lebo ak tento trend bude pokračovať, o pár rokov v našom štáte už nebude mať kto ani kúriť a svietiť.

Aby to nevyzeralo tak tragicky, návrhy na tieto opatrenia chcem predkladať žartovnou formou, asi ako tento blog, lebo v tom našom štáte je trend tancovať a hrať, aj keď sa potápa. My dospelí a zodpovední totiž musíme hľadať všetky spôsoby, ako nepríjemné opatrenia mládeži zatraktívniť, aby sa náhodou neurazila a aby sme ju – podľa Komenského návodu Škola hrou – aktívne zatiahli do hry na záchranu nášho národa. A keďže podľa Zomri.sk mládež náš národ zachraňovať nechce, musíme im k tomu vytvoriť dôvody. Nadbytok slobody totiž prináša anarchiu, zmätok, chaos. Prosperujúci štát sa dá vybudovať iba za pomoci pravidiel a ich dôsledného dodržiavania – čo tu zjavne chýba. Preto navrhujem: Zákaz podávania alkoholu nedospelým. Znovuzavedenie telesných trestov pre nedospelých. Zavedenie inštitútu previerky morálnej zodpovednosti nedospelých vrátane nápravných opatrení. Znovuzavedenie povinnej vojenskej služby. Zákaz predaja hračiek typu Barbie a povinnú výchovu k materstvu. Prehodnotenie učebných osnov v zmysle posilňovania národnej identity a výchovy k morálke a zodpovednosti…a iné.

Verím, že vyššieuvedené pravidlá sa nám, dospelým, podarí presadiť hravo a s humorom, a že mládež ich prijme rovnako tolerantne, ako sme my prijali humor stránky Zomri.sk.

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1643491x
Priemerná čítanosť článkov: 2914x

Autor blogu

Archív