Založ si blog

Ľúbim Ťa,

vyhŕklo zo mňa celkom spontánne a bez rozmýšľania, lebo čaro tej chvíle bolo oveľa silnejšie než všetko ostatné.

Ona bola…proste úžasná.

Žiarila takým tým tajomným svetlom, ktoré nikto nevie vysvetliť, ale v istej chvíli pre istého muža znamená celý svet. Ľúbim ťa, vyhŕklo zo mňa v tej chvíli, ona sa troška usmiala a celá sa akosi rozochvela: „Si si tým istý?“ – šepla.

Nie, nebol som si istý.

Tie slová som vyslovil vo chvíli šťastia a šťastie nie je o istote.

Šťastie je len muška zlatá, a tá nikdy neposedí.

Ešte chvíľu však trvalo, dosť na to, aby som ju stihol objať a vybozkávať.

Od tých čias už ubehlo veľa rokov a ja som ešte veľakrát vyslovil tie zázračné slová, ale nikdy som si nebol celkom istý, či hovorím pravdu.

Lebo – je láska pravdivá?

Je pravdivý ten pocit očarenia, ktorý nás núti vyznať sa z neho? Nie je len zlatou muškou, ktorá keď odletí, sami sa čudujete, čo ste to preboha tárali? Muži sú už takí: v opilosti toho natárajú…a je vcelku jedno, či za to môže alkohol a či testosterón.

Áno, viem.

Očarenie ešte nie je láska.

Tá čarovná chvíľka sa pominie rýchle a my sa môžeme čudovať…alebo nemusíme.

Žiadna opitosť netrvá dlho a raz z nej určite vytriezvieme. Ak ale ešte aj po roku dokážeme tie slovíčka vysloviť, tak radi a spontánne ako ten prvý raz, je isté, že už je to tak.

Je to ONA.

Drží nás vo svojom objatí a sme šťastní.

Kiež by nám vydržala čo najdlhšie…

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1646745x
Priemerná čítanosť článkov: 2920x

Autor blogu

Archív