Založ si blog

Slovensko v pazúroch gaunerov

„Jedného dňa sa zobudíme a nebudeme chcieť uveriť, kam sme sa to dostali“ – povedal istý  populárny slovenský filozof, tak sa teda poobzerajme okolo seba. To naše Slovensko je konečne samostatné a slobodné, aspoň na papieri. V našom zákonodarnom zbore znie iba slovenčina a sedia tam ľudia, ktorých sme si my sami zvolili. Napriek tomu, či asi práve preto, sa iba vadia, intrigujú, podrážajú si nohy a okrádajú nás viac ako ktorýkoľvek z cudzích pánov. Radi tvrdíme, že Slovensko je kresťanská krajina, ale zdá sa, že na rozdiel od účastníkov Kristovej poslednej večere v našom parlamente na každého apoštola pripadne dvanásť Judášov.

Prečo?

Lebo na Slovensku je to tak.

Nielen v parlamente, aj medzi nami je príliš veľa tých, ktorí za tridsať euro od cudzieho pána bez váhania okradnú a opľujú svoju domovinu, a majú z toho radosť. Gauneri sú všade. V obchodoch nám predávajú podradný tovar, ktorý za lacný peniaz doviezli z krajín, kde by ho nikto nekúpil, stačí ak si na svoj obchod napíšu slovko „luxus“, a my im dáme, čo si zapýtajú. Gauneri obchodujú aj s potravinami, naše kvalitné výrobky vykupujú od našich farmárov za lacný peniaz, lebo my si myslíme, že je podradný, a dovezú zahraničný šmejd, lebo my si myslíme, že je kvalitný.

Prečo?

Gauneri za pomoci iných gaunerov za lacný peniaz kúpili naše továrne, našich ľudí vyhodili z práce a potom ich za úplatok predali do otroctva zahraničným investorom, ktorý si pochvaľuje: takých lacných robošov by inde nezohnal. Ten istý gauner sa ešte na nás škerí z obrazoviek našich televízorov a chváli sa tým, koľko pracovných miest nám priniesol. A my, ktorí sme štyridsať rokov nevedeli, čo je to nezamestnanosť, sa im za to ešte poďakujeme.

Prečo?

Gauneri sú aj medzi tými, ktorých si z našich daní platíme, aby nás chránili. Vo dne nosia uniformu strážcov zákona, v noci s kuklou na hlave vykrádajú obchodíky či banky. Ak prekročíme v aute rýchlosť o päť kilometrov, pokutujú nás, ale tých, čo nás všetkých okrádajú o milióny, tých si nevšímajú. Prečo? Lebo vedia, že najväčší gauneri sú medzi tými, čo rozhodujú o vine a treste, lebo zákony gaunerov pomáhajú gaunerom a ľudia v talároch už ani nemôžu byť ľuďmi, ale musia byť len gaunermi.

Na Slovensku je to tak.

Prečo?

 

 

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1658909x
Priemerná čítanosť článkov: 2941x

Autor blogu

Archív