Založ si blog

Srdce na dlani

nosiť je vraj nebezpečné. Po svete chodí veľa strelcov, ktorí majú vo svojich zbraniach trieštivé guľky dum-dum. Keď vám takou do toho srdca strelia, rozletí sa na márne kúsky. Tento blog je však iba virtuálnym priestorom, hoci ľudia sú v ňom skutoční. Písmenká sú len obrazom – myšlienok, hlavy, srdca. Odstreliť obraz je síce nepekné, ale predlohu to na živote neohrozí. Preto si snáď môžeme dovoliť ten luxus: ukázať obraz na dlani.

Prečo píšeme?

Niekoho tlačí prebytok myšlienok a potrebuje uvoľniť ventil. Anonymita kyberpriestoru umožňuje nebyť za svoje slová tak celkom zodpovedný a tak sa tu občas vyskytnú aj nejaké nedomyslené, nespisovné či vyslovene hlúpe. Vyprovokujú ostatných, inak slušných ľudí, aby si trocha zastrieľali. Našťastie, tej streľby je tu minimum.

Je zaujímavé, čo všetko ľudí trápi. Okrem pochopiteľného záujmu o spoločenské dianie, politickú situáciu či ekonomické problémy, cez komentáre k výnimočným či len každodenným udalostiam až po veľmi osobné denníčky či priam pohľady do tajných zákutí ľudskej duše. Počet odtieňov reality i fantázie je neobmedzený. Blog je úžasná vec. Každý si môže sám namixovať koktail podľa vlastnej chuti.

Ja sám inklinujem skôr k tým srdciam na dlani. Možno je to tým, že realitou som tvrdo bombardovaný celý deň a večer, keď si sadám k svojmu PC už potrebujem čosi iné, ako kanonádu. Obdivujem ľudí, ktorí sa neboja odhaliť to svoje srdce a nechajú ma vstúpiť do trinástej komnaty svojich citov. Niekedy sú to zážitky, aké v reálnom svete nemám šancu zažiť.

Ďakujem všetkým, čo to dokážu, za tú odvahu i za tú krásu, ktorú mi svojimi riadkami dali.

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1643332x
Priemerná čítanosť článkov: 2914x

Autor blogu

Archív