Založ si blog

O domýšľavosti

Domýšľame si.

Niekto viac, iný menej.

Niekomu treba vyložiť všetko po lopate, lebo ťažko chápe súvislosti, iný si na základe jediného slova vytvorí v hlave celý román.

Čo je horšie?

Nedostatok domýšľavosti je považovaný za hlúposť. Najmä ženy si často sťažujú na to, ako ťažko muži chápu ich očividné náznaky, lebo hovoriť priamo sa im zdá neslušné, a muži to naopak pokladajú za nedostatok úprimnosti. Ony si klopkajú na čelo a oni vymýšľajú vtipy o blondínkach. Z jednej aj z druhej strany ide ale len o rozdielny spôsob chápania, možno preto, že ženy sú z Venuše a muži z Marsu. Tento medziplanetárny folklór je tu každodenný a hoci spôsobuje veľa problémov, vo všeobecnosti  ho berieme viac-menej humorne.

Horšie je, ak si ktosi domýšľa príliš.

„Nemiluje ma“ – usúdi nejedna z obyčajného pohľadu bokom svojho vyvoleného. Z očí jej vyhŕknu slzy a dotyčný, už v nasledujúcej sekunde hľadiaci do nich, sa nestačí čudovať.

„Podvádza ma“ – usúdi mužnejšia polovička krásneho vzťahu, ak žena stretla na chodbe suseda a usmiala sa naňho.

Veľa ľudí akoby nedokázalo uveriť, že niečo môže byť aj jednoduché, krásne a bezproblémové, tak si, možno len zo strachu z problémov, tie problémy vyrobia.

Domýšľavosť je strašná. Niekedy dokáže behom chvíľky zbúrať čosi, čo sa budovalo dlho a kúsok po kúsku. A úplne najhoršie je lipnúť na svojich domysleninách a tvrdohlavo sa ich držať, akoby boli dôležitejšie než skutočnosť.

Nadmerne domýšľaví ľudia sú horší ako hlupáci. Myslia si totiž, že sú múdri, a to je ich najväčšia hlúposť.

Domýšľame si všetci:  ona, on, ty, ja…a idem si teraz domyslieť, koľko domýšľavosti mám ja.

Odporúčam to každému…

S hejtermi sa nekamarátim

16.10.2020

Nakazených pribúda raketovým tempom. Už nie sme tou krajinou, ktorú pred polrokom obdivovali za jej disciplínu a skvelé výsledky v boji s pandémiou. Prepadávame sa do bahna čoraz viac. Prečo? Nuž nielen pre nedostatočné opatrenia vlády, ktorá z empatie k občanom nevyhlásila tie opatrenia skôr, ale hlavne pre čoraz väčší hnev či až nenávisť tých občanov k [...]

Načo zachraňovať životy?

13.10.2020

„Lebo človek v svojej zlobe je ukrutnejší a zaťatejší ako krokodíl. Jeho srdce je tvrdšie ako kameň, jeho márnivosť ničotnejšia ako prach. Ponor ho do rieky, a len čo mu uschnú šaty, bude taký istý ako predtým. Vrhni ho do smútku a sklamania, a keď sa zviecha, bude zasa taký istý ako predtým…“ (Egypťan Sinuhe) Celý život komusi pomáham. [...]

Čo je dôležitejšie ako život?

05.10.2020

Tak už sme ťa pochovali. Nepomohla ti ani najmodernejšia technika. Odpojili ťa od prístrojov, preložili tvoje bezvládne telo na vozík a previezli z Jisky do márnice. Nikdy za života nebol o teba taký záujem, pohrebné služby sa takmer pobili o to tvoje telo a hyeny v ľudskej koži s vidinou kšeftu ťa uchmatli iným, ale napokon všetko dobre dopadlo. Dobre znamená [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

nautilus

Nejasné správy o zlatých muškách

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1643312x
Priemerná čítanosť článkov: 2914x

Autor blogu

Archív